Spenót vagy paraj
Spenót vagy paraj.
A disznóparéjfélék családjába tartozik, őshazája Perzsia.
Innen került Spanyolországba, majd Angliába.
Franciaországban Medici Katalin népszerűsítette.
Az Államokban Popeye rajzfilm figurája is ezt ette,
talán ezért lett a harmadik legfogyasztottabb zöldségféle.
Fajtái:
Új- Zélandi, Matador, Malabár, Bébi, Eszkimó…
Energia és ásványi anyag tartalma:
C-, K-, A-, B6-, E-vitamin; kalcium,
magnézium, vas, folsav, kálium
Élelmiszerkénti felhasználása
Nyersen salátába, zöldséglébe, párolva rizzsel, tésztával,
lepénybe, leveles tésztákba, mártásként…
A recepttárban találsz néhány egyszerűen elkészíthető
krumplis ételt.
Ide kattintva megtalálod a recepteket >>
A Pinteresten is megnézheted a képeket itt >>
Egészségre gyakorolt jótékony hatása:
- Szív- és érrendszeri betegségek esetén
- Látásjavító az A- vitamin, és béta-karotin
tartalma miatt - Fogyókúrázóknak az alacsony kalóriatartalma miatt
- Csökkenti a magas vérnyomást
- Véd a daganatos megbetegedéstől
- Gyulladáscsökkentő
- Szépíti a bőrt
- …
… a teljesség igénye nélkül…
Bizonyára TE is ismersz pár jótékony hatást,
amit nem soroltam fel.
Kérlek, hogy oszd meg itt a hozzászólás rovatban,
hogy más is hasznosítani tudja a jó ismereteket.
Segítsük egymást így is 🙂
Köszönöm !!!
Hozzászólások
Spenót vagy paraj — Nincs hozzászólás
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>