Print Options:

Spenótos tészta

Mennyiség1 ServingElőkészítés5 percElkészítés35 percÖsszesen40 perc

Könnyű, gyors és mindenki szereti.

spenótos tészta

 1 tál spenót
 5 dkg vaj (vagy más zsíradék)
 1 fej vöröshagyma
 1 darab póréhagyma
 5 gerezd fokhagyma
 2 dl tejszín
 1 tk só, bors
 40 dkg lapos metélt
1

Mosd meg a spenótot és jól csepegtesd le.

2

Tegyél föl fazékban vizet, hogy mire a spenót elkészül, kész legyen a tészta is.
(1 kiskanál só, fél dl zsiradék a vízbe, hogy finomabb legyen)

3

Nagyobb serpenyőben vajon fonnyaszd meg a kockára vágott vöröshagymát, karikára vágott póréhagymát, összezúzott fokhagymát.

4

Tedd rá adagonként a spenótot, fonnyaszd meg.
Fűszerezd ízlés szerint.

5

Öntsd rá a tejszínt.
Forrald össze.

6

Ha forr a fazékban a víz, főzd meg benne a tésztát.
Csepegtesd le, tedd nagyobb tálba.

7

Amint készen van a tészta, tedd rá a spenótot és keverd össze.
(össze lehet turmixolni a spenótot, de így rusztikusan is finom)

8

Ha laktatóbb ételt szeretnél, szórd meg a tetejét sajttal.
Melegen tálald.