Gyerek koromban képes voltam egy két literes ételhordóból is kienni ezt az egyszerű, ám ízletes ételt.
Hámozd meg a krumplikat és vágd kockára (ha gyorsan szeretnél enni, akkor kis méretűre).
Tedd föl főni egy kb. 4 literes lábasban.
Tegyél a főzővízbe egy keskeny csíkokra vágott vöröshagymát és pár gerezd fokhagymát, babérlevelet. Sózd, borsozd.
Egy 2 literes lábasban készíts világos rántást 2 evőkanál zsiradék és 4 evőkanál liszt felhasználásával.
Ha készen van, vedd le a tűzről és szórj bele egy teáskanálnyi pirospaprikát, keverd el.
Borítsd bele a tejfölt ezzel is keverd el. Majd hígítsd tovább a tejel és csomómentesen keverd össze.
Vágj fel 2 nagyobb vöröshagymát vastagabb csíkokra.
Tegyél a tűzre egy nagyobb serpenyőben 2 kanál zsiradékot, amint fölolvadt, borítsd bele a hagymát. Párold üvegesre.
Vedd le a tűzről és szórj rá egy teáskanál pirospaprikát, keverd el. (ez lesz a feltét a főzeléken.
Közben elkészült a krumpli (ellenőrizd, hogy puha-e). Öntsd bele a rántásos tejfölt és forrald össze.
Van, aki szereti kicsit savanykásan, neki 2 evőkanál 10%-os ecetet javaslok a főzelékkel összeforralni.
Lehet tálalni a tányér tetejére halmozott hagymacsíkokkal és paprikás mártással ízesítve.