Print Options:

Cukkinis lecsó

Mennyiség1 ServingElőkészítés10 percElkészítés40 percÖsszesen50 perc

Van olyan év- mint az idei is-, hogy nagyon drága a paprika és a paradicsom. Szeretjük a lecsót! Pótold a hozzávalókat cukkinivel- csodás ételt kapsz.

cukkinis lecsó

 5 darab paradicsom
 3 darab paprika (zöld, fehér, piros húsú..)
 2 darab zsenge cukkini
 2 darab vöröshagyma
 0,50 kg virsli (vagy főzőkolbász, lecsókolbász, debreceni...)
 5 EK zsiradék
 1 tk só, bors, pirospaprika, majoránna, kakukkfű...
1

Vágd a hagymát hanyagul, rusztikusan vastagabb csíkokra.

2

Nagyobb serpenyőben hevítsd a zsiradékot, tedd rá a hagymát és fonnyaszd üvegesre.

3

Közben, míg a hagyma fonnyad, aprítsd föl a paprikát ujjnyi csíkokra és tedd azt is a serpenyőbe. Időnként keverd meg.

4

Kockázd föl, vagy vágd félbe és karikázd a cukkiniket és tedd a többihez a serpenyőbe.

5

Egy paradicsomot vágj a zöldségekre és keverd el, hogy levet adva ne égjen le a keverék.
A többit is aprítsd össze nagyobb darabokra.

6

Karikázd föl a virslit.

7

sózd, borsozd, pirospaprikázd az ételt. Tedd bele a paradicsomot. Főzd össze.

8

Amikor készen van, tedd bele a virslit, szórd meg a majoránna és egyéb kedvelt zöldségek keverékével- egyet rottyan és kész. (virsli elhagyható)

9

Gazdagíthatod szalonnával- ebben az esetben kevesebb zsiradék kell és a szalonnát az elején fonnyaszd üvegesre a serpenyőben.

10

Ha kolbászt, esetleg füstölt, vagy lángolt kolbászt tennél bele, azt is érdemes az elején kicsit megpirítani.

11

Ha nem eszel húsfélét, a végén 2-3 tojással lehet gazdagítani. (akkor is, ha eszel húst :)